Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeSedmica Kulture u Goraždu: Umjetnost na Djelu kroz Izložbe i Radionice

Sedmica Kulture u Goraždu: Umjetnost na Djelu kroz Izložbe i Radionice

Fond za kulturno-umjetničko stvaralaštvo “Kulturica” iz Goražda organizuje petodnevno događanje pod nazivom “Sedmica kulture”. Ova manifestacija traje do 18. augusta i obuhvata bogat program raznih kulturnih aktivnosti.

Likovna Izložba i Mlade Umjetnice

“Sedmica kulture” započela je likovnom izložbom radova tri studentice grafičkog dizajna iz Sarajeva. Elma Nukić, Emina Numanović i Anja Sterga predstavile su svoja djela koja prikazuju snagu umjetničkog izraza. Predsjednica Vijeća mladih Grada Goražda, Vildana Bašić, ističe da su umjetnice želele doći u Goražde, ali su bile spriječene iz privatnih razloga.

Umjetništvo kroz Tradiciju i Modernu

Radovi Emine i Anje istražuju teme moderne umjetnosti u odnosu na tradiciju. Treća umjetnica fokusira se na unutrašnje promjene koje prolazimo tokom odrastanja. Ovi radovi potiču na razmišljanje o povezanosti između identiteta i umjetnosti.

Planirane Aktivnosti u Narednim Danima

U narednim danima, “Sedmica kulture” donosi dječije radionice, promociju slikovnica, teatarske predstave i projekcije filmova. Bašić naglašava važnost ovakvih kulturnih događaja i njihovu ulogu u obrazovanju publike.

Ovaj događaj predstavlja prvi korak Fonda “Kulturica” prema jačanju kulturne scene Goražda i podizanju svijesti o važnosti umjetničkog stvaralaštva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -