Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIran upozorava: Imamo pravo vojno odgovoriti Izraelu

Iran upozorava: Imamo pravo vojno odgovoriti Izraelu

Ali Bageri Kani, otpravnik poslova ministarstva vanjskih poslova Irana, iznio je snažnu poruku o pravu Irana na vojni odgovor protiv Izraela. Ova izjava dolazi nakon nedavnih događaja koji su izazvali tenzije u regionu.

Iranska reakcija na napade

Bageri je istaknuo da je ubistvo lidera Hamasa, Ismaila Haniyea, legitimna osnova za reakciju. Prema njegovim riječima, sve zemlje koje su razgovarale sa Iranom priznaju to pravo. Njegove riječi jasno sugeriraju da Iran ne namjerava pasivno posmatrati napade na svoje saveznike.

Globalna dimenzija otpora

On je naglasio kako je identitet otpora snažan i čvrst, te da se front otpora Izraelu proširio na globalnu razinu. Iranski zvaničnik je izrazio zabrinutost zbog izraelskih napada na Damask, Bejrut i Teheran, te naglasio da su ovi napadi pokušaj okupacione sile da izazove širenje rata u regionu.

Poziv na razumijevanje međunarodne zajednice

Bageri je poručio da međunarodna zajednica mora prepoznati Izrael kao uzrok destabilizacije sigurnosti. Njegove tvrdnje dolaze u vrijeme kada se napetosti u regionu intenziviraju, a poziv na jedinstvenost među zemljama otpora postaje sve važniji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -