Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUpozorenje: Kontaminirani slatkiši u Novom Zelandu s potencijalno smrtonosnim drogama!

Upozorenje: Kontaminirani slatkiši u Novom Zelandu s potencijalno smrtonosnim drogama!

Opasna situacija u Novom Zelandu

Količina droge u svakom omotu je do 300 puta veća od uobičajene doze. Ove informacije objavila je Novozelandska fondacija za lijekove. Stimulans metamfetamin može izazvati teške zdravstvene posljedice, a ponekad i smrtnost.

Pretraživanje pod sumnjom

Dobrotvorna organizacija Auckland City Mission angažovala je 400 ljudi da pronađu pakete kontaminiranih slatkiša. Ovi slatkiši mogu sadržavati opasnu drogu koja je izazvala hospitalizaciju tri osobe.

Prijavljena konzumacija među porodicama

Na osnovu izvještaja, osam porodica, uključujući najmanje jedno dijete, prijavilo je konzumaciju ovih slatkiša. Zbog “odvratnog” okusa, većina je odmah ispljunula kontaminirane proizvode.

Upozorenje od strane stručnjaka

Helen Robinson, predstavnica organizacije, rekla je da je klijent upozorio na slatkiš “čudnog okusa”. Oznaka na omotima pripadala je malezijskom brendu Rinda, a slatkiši su se predstavljali kao ananas.

U vodeći fokus pitanje krijumčarenja

Glasnogovornik Ben Birks Ang izjavio je da maskiranje droge kao uobičajenih proizvoda predstavlja čestu taktiku prekograničnog krijumčarenja. Potrebno je biti oprezan i svjestan potencijalnih opasnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -