Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSevillu Pogađa Kriza Nelegalnih Apartmana: Vodovod Za Neuredne Objekte Biće Isključen

Sevillu Pogađa Kriza Nelegalnih Apartmana: Vodovod Za Neuredne Objekte Biće Isključen

Gradske mjere protiv neregularnih apartmana

Grad Sevilla donio je važnu odluku. Svi apartmani koji posluju van zakona dobiće isključenje vode. Ova mjera obuhvata značajan broj objekata koje su vlasnici iznajmljivali bez potrebnih dozvola.

Procjena broja nelegalnih apartmana

Procjena upućuje na postojanje oko 5.000 neregularnih stanova u gradu. Mnogi od njih nalaze se na listi općinskog registra, ali ne ispunjavaju zakonske uslove. To uključuje objekte koji nisu uknjiženi ili nemaju odgovarajuće dozvole za gradnju.

Kontrola i sankcije za neregularne objekte

Gradska uprava planira prvi krug kontrola. Na meti će se naći 715 stanova koji nemaju potrebne dozvole za izgradnju spratova. Ove mjere trebaju ugasiti nelegalno poslovanje i zaštititi građane.

Tolerancija prema nelegalnom poslovanju

Gradonačelnik Sevilla, Jose Luis Sanz, najavio je nultu toleranciju prema nelegalnim turističkim apartmanima. “Veće kontrole i strože sankcije potrebne su da se stane na kraj nelegalnom poslovanju u gradu,” izjavio je Sanz.

Turizam u Andaluziji

Andaluzija, kao regija s najviše turističkih objekata, ima ukupno 117.000 nekretnina. Ova situacija naglašava važnost regulacije i nadzora nad turističkim smještajem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -