Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaNurkić uživa u odmoru u Bosni i Hercegovini kraj "krivog sata"

Nurkić uživa u odmoru u Bosni i Hercegovini kraj “krivog sata”

Jusuf Nurkić, poznati košarkaš NBA lige, podijelio je na društvenim mrežama zanimljivu fotografiju. Na slici se nalazi pored jednog od simbola Banja Luke, poznatog kao “krivi sat”. Iako nema zvanično ime, ovaj sat postao je prepoznatljiv zahvaljujući svojoj jedinstvenoj historiji.

Krivi sat kao spomen-obilježje

Ovaj javni sat, smješten u srcu Banja Luke, ostao je trajno podešen na devet sati i jedanaest minuta. Ovaj neobični prikaz vremena simbolizira tragediju koju je grad doživio nakon zemljotresa 1969. godine. Danas je “krivi sat” centru orijentacije i omiljeno mjesto susreta Banjalučana.

Nekoliko dana odmora u domovini

Nurkić je odlučio provesti dio odmora u Bosni i Hercegovini. Posjetio je nekoliko mjesta, uključujući Mostar, gdje je uživao u ljepoti poznatog Mostarskog mosta. Njegovo putovanje nastavilo se raftingom na rijeci Neretvi, dok je uživao u čarima vodopada Kravice i Stocu.

Predstojeća NBA sezona

Nakon kratkog izleta na Jadran, Nurkić se vraća u domovinu. Osim odmora, priprema se za novu NBA sezonu koja počinje 22. oktobra i traje do aprila 2025. godine. Sa zadovoljstvom dijeli svoje iskustvo s navijačima, promovišući ljepote Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -