Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u Brazilu: Identifikovana tijela u avionskoj nesreći

Tragedija u Brazilu: Identifikovana tijela u avionskoj nesreći

Istraga avionske nesreće u Sao Paulu

Forenzičari u mrtvačnici u Sao Paulu identificirali su do jučer 35 od ukupno 62 žrtve nedavne avionske nesreće. Incident se dogodio prošle sedmice, a avion brazilskih vazdušnih snaga KC-390 prenio je ostatke troje putnika natrag u Kaskavel, grad u južnom Brazilu.

Prevoz tijela i dostava porodicama

Mrtvačnica je objavila da je do sad članovima porodica predala 17 tijela zajedno sa smrtovnicama. Ova teška situacija pogodila je mnoge porodice, koje sada prolaze kroz proces tugovanja.

Uzroci nesreće još uvijek nepoznati

Uzroci pada turboelisnog aviona ATR-72, kojim upravlja regionalni prijevoznik Voepass, još uvijek nisu utvrđeni. Istražitelji su pronašli snimač glasa i snimač podataka o letu, koji će pomoći u razjašnjavanju ovog tragičnog incidenta.

Analize i preliminarni izvještaj

Rad na snimačima odvija se u brazilskom centru za istraživanje avionskih nesreća (Cenipa) u Braziliji, a preliminarni izvještaj očekuje se u roku od 30 dana. Stručnjaci analiziraju snimke leta, a neki sumnjaju na taloženje leda kao moguće uzrok nesreće. Voepass je naveo kako su uvjeti letenja uključivali led na visinama na kojima se avion nalazio, ali da je nivo bio unutar prihvatljivih granica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -