Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometInzaghi traži dodatna pojačanja u odbrani Intera

Inzaghi traži dodatna pojačanja u odbrani Intera

Trener Intera, Simone Inzaghi, potvrdio je da traži dodatnog odbrambenog igrača. Iako su Nerazzurri ovog ljeta već ojačali tim dovođenjem Piotra Zielinskog, Mehdija Taremija i Josepa Martineza, Inzaghi smatra da je odbrana još uvijek ranjiva.

Prelazni rok i potrebna pojačanja

Prelazni rok traje do kraja mjeseca, a Inzaghi je istakao da je povreda Buchanana stvorila pritisak na ekipu. “Razgovaram s čelnicima kluba i imam snažnu podršku direktora. Sastao sam se s novim vlasnicima i veoma su ambiciozni, kao i mi u ekipi”, rekao je Inzaghi.

Analiza novih igrača

Komentirajući nova pojačanja, Inzaghi je istaknuo da je Zielinski odličan tehničar koji će donijeti mnogo, čak i ako ne bude spreman za nadolazeću utakmicu. “Taremi ima međunarodno iskustvo i postigao je mnogo golova. Dobro se uklopio u tim”, dodao je Inzaghi.

Povrede i njihov utjecaj

Nažalost, ekipa se suočila sa još jednom povredom. Stefan de Vrij povrijedio se u prijateljskoj utakmici protiv Al-Ittihada, što dodatno otežava situaciju za Inter. “Vidjet ćemo da li možemo dodati nekog u ekipu prije kraja prijelaznog roka”, zaključio je Inzaghi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -