Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSüle otkriva mentalne izazove i povratak u formu nakon loše sezone

Süle otkriva mentalne izazove i povratak u formu nakon loše sezone

Njemački reprezentativac Niklas Süle otvorio je dušu o svojim teškim trenucima tokom prošle sezone. U razgovoru za njemački Sport1, Süle je priznao da je propustio skoro cijelu sezonu zbog problema sa zdravljem. Ovaj period negativno je utjecao na njegovo mentalno zdravlje, ostavljajući dugotrajne posljedice.

Odlučnost i povratak u formu

Süle je odlučio da se ovog ljeta vrati u najbolju formu. Njegova odlučnost donijela je rezultate. Tokom priprema smršavio je čak desetine kilograma i postigao sjajnu fizičku formu. Sada se nada da će ovu formu prenijeti i na teren.

Preuzimanje odgovornosti

Pored fizičke transformacije, Süle je preuzeo odgovornost za svoju lošu sezonu. “Imao sam lošu sezonu, ja sam kriv. Psihički nisam mogao dobro raditi stvari, nisam se više mogao motivirati,” objasnio je. Ove riječi pokazale su njegovu samokritičnost i spremnost na promjene.

Razumijevanje odluke selektora

Nadalje, Süle je razumio odluku selektora Njemačke, Juliana Nagelsmanna, da ga ne pozove na Evropsko prvenstvo. “Odluka je bila potpuno razumljiva. Naravno da sam gledao utakmice, ali nisam zaslužio otići,” izjavio je.

Süle je istaknuo kako će se truditi da vrati svoj prepoznatljivi fizički izgled i bude spreman za novu sezonu. Njegova posvećenost i radna etika mogla bi ga ponovo dovesti na vrh.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -