Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviNyjah Huston Kritikuje Kvalitet Olimpijske Medalje: "Izgleda Kao Da je Preživjela Rat"

Nyjah Huston Kritikuje Kvalitet Olimpijske Medalje: “Izgleda Kao Da je Preživjela Rat”

Nedavna Bronza i Iznenađenje za Skateboardera

Nyjah Huston, poznati američki skateboarder, osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovaj uspjeh, međutim, brzo je zasjenjen njegovim kritikama o kvaliteti medalje.

Kritika Kvalitete Medalje

Sedam dana nakon dobijanja medalje, Huston se oglasio putem društvenih mreža. Izjavio je da medalja izgleda kao da je “preživjela rat”. Iako je tek nedavno podignuta, medalja je već izgubila svoj sjaj.

Reakcija na Društvenim Mrežama

Huston je pokazao svoju medalju svojim pratiteljima. Istakao je da je prednji dio medalje počeo da se “kruni”. “Mislim da bi trebali poboljšati kvalitetu medalja”, dodao je.

Odjek u Sportskom Svijetu

Na ovu situaciju reagovao je i danski badminton igrač Viktor Axelsen. On je, kao osvajač zlatnih medalja iz Tokija i Pariza, primijetio drastične razlike u izgledu medalja. Njegovo mišljenje dodatno podvlači problem koji je istakao Huston.

Poruka Organizatora

Organizatori Olimpijskih igara na ovu su situaciju reagovali obećanjem o “sistematskoj zamjeni” bilo kakvih medalja koje imaju defekte. Ova situacija postavlja pitanje o standardima koje mora ispuniti olimpijska medalja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -