Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetFBI Istražuje Hakerski Napad na Političke Kampanje u SAD-u

FBI Istražuje Hakerski Napad na Političke Kampanje u SAD-u

FBI u Akciji

Federalni istražni ured (FBI) potvrdio je da istražuje slučaj mogućeg hakerskog napada koji se odnosi na političke kampanje u Sjedinjenim Američkim Državama. U saopćenju, agencija nije navela konkretna imena, ali su izvori sugerirali vezu s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Optužbe Prema Stranim Izvorima

Glasnogovornik Trumpove kampanje izjavio je za BBC da su povjerljivi dokumenti ilegalno stečeni od “stranih izvora neprijateljski raspoloženih prema Sjedinjenim Američkim Državama”. Ovaj iskaz dolazi u nevjerovatnom trenutku, kada se politička atmosfera dodatno zagađuje optužbama i sumnjama.

Iranska Povezanost

Iranski vladini zvaničnici su vehementno negirali bilo kakvu povezanost s hakerskim aktivnostima. Ipak, američka vlada do sada nije službeno optužila Iran za ovaj incident, što dodatno komplikuje situaciju.

Ciljevi Hakerskog Napada

Prema izvještajima, FBI takođe istražuje mogućnost da su iranski hakeri ciljali kampanju aktuelnog predsjednika Joea Bidena i potpredsjednice Kamale Harris. Ova informacija dolazi od CBS Newsa, medijskog partnera BBC-a.

Microsoftov Izvještaj

Dan prije izjave Trumpove kampanje, Microsoft je objavio izvještaj u kojem se navodi da su iranski hakeri pokušali da kompromituju kampanju neimenovanog američkog predsjedničkog kandidata. Izvještaj sugeriše da je poslana e-pošta sa zlonamjernom namjenom, dizajnirana da izgleda pouzdano.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -