Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTrumpova Obećanja Za Predstojeće Izbore: Sigurnost Kampusa i Masovna Deportacija

Trumpova Obećanja Za Predstojeće Izbore: Sigurnost Kampusa i Masovna Deportacija

Tokom svojih nedavnih nastupa, Donald Trump je iznio niz obećanja usmjerenih na sigurnost i imigraciju. Ova obećanja su postala centralna tema njegove predizborne kampanje.

Radikalizam Na Kampusima

Trump je prvi put javno govorio o propalestinskim protestima na američkim univerzitetima. Njih je nazvao “radikalima koji podržavaju Hamas”. On je naglasio potrebu za vraćanjem patriotizma i sigurnosti na kampusima.

Masovna Deportacija Imigranata

Jedno od najzanimljivijih obećanja je “najveća masovna deportacija u historiji SAD-a”. Time Trump misli na ilegalne imigrante koji su ušli u zemlju. Ova najava izaziva različite reakcije javnosti.

Željezni Štit I Mir Na Bliskom Istoku

Osim toga, Trump je najavio izgradnju Željeznog štita iznad SAD-a. Ovaj odbrambeni sistem, koji se trenutno koristi u Izraelu, procjenjuje se da ruši 90 posto raketa. Trump također govori o miru na Bliskom Istoku i sprečavanju trećeg svjetskog rata.

Predstojeći Izbori

U novembru 2023. godine održat će se predsjednički izbori u SAD-u. Trump predstavlja Republikansku stranku, dok su demokrate odabrale Kamalu Harris kao svoju kandidatkinju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -