Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzSkandal na Eurosongu: Diskvalifikacija Joosta Kleina bez dokaza o prekršaju

Skandal na Eurosongu: Diskvalifikacija Joosta Kleina bez dokaza o prekršaju

Incident iza pozornice

Tužilaštvo u Švedskoj završilo je istragu u vezi s nizozemskim predstavnikom Joostom Kleinom. Izvještaj navodi da se ne može dokazati da je Klein izazvao “ozbiljan strah” u incidentu s jednom snimateljicom.

Prijava i diskvalifikacija

Klein je bio zabranjen izvoditi svoju pjesmu “Europapa” samo nekoliko sati prije finala Eurosonga. Ova odluka uslijedila je nakon što je članica produkcijske ekipe izjavila da je Klein prijeteći krenuo prema njoj.

Nedovoljni dokazi

Švedsko tužilaštvo saopćilo je da je Klein učinio “pokret koji je pogodio ženinu kameru”. Međutim, viši tužilac Fredrik Jonsson naglasio je da je tok događaja bio brz, a da je svjedok incidenta drugačije doživio.

Kleinovo negiranje

Klein je ranije signalizirao da ne želi da ga iko snima ili ometa prilikom izlaska s pozornice. Unatoč njegovim upozorenjima, ovo nije ispoštovano, što je dodatno dovelo do nesporazuma.

Zaključak tužilaštva

Fredrik Jonsson je istakao: “Danas sam zatvorio istragu jer ne mogu dokazati da je djelo moglo izazvati ozbiljan strah ili da je čovjek imao takvu namjeru.” Kleinova situacija tako se pretvorila u jedan od najkontroverznijih trenutaka ovogodišnjeg Eurosonga.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -