Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometVelež se oprostio od trenera Čanadija nakon poraza od Željezničara

Velež se oprostio od trenera Čanadija nakon poraza od Željezničara

Fudbalski klub Velež iz Mostara doživio je promjene na klupi, a novog trenera Čanadija su se odlučili zahvaliti nakon poraza od Željezničara.

Neuspjeh s Veležom

Dejan Klafurić je bio zamjena za Čanadija, ali su se vrata šefa stručnog štaba zatvorila brže nego što se očekivalo. Naime, Čanadi je preuzeo tim uoči nove sezone, ali su rezultati odmah bili loši. U prvom pretkolu Konferencijske lige, Velež je ispao od andorskog kluba Inter d'Escaldes s ukupnim rezultatom 6:2.

Poraz koji je “prelila čašu”

I pored početne podrške rukovodstva kluba, Čanadi se nije uspio vratiti rezultatski. Na svom prvom ispitu u Wwin ligi BiH, Velež je izgubio od Željezničara sa 2:1, iako su poveli. Ovaj poraz bio je odlučujući momenat za čelnike kluba.

Spontani raskid ugovora

Nakon loših rezultata, čelnici Veleža su donijeli odluku. Potpisan je sporazumni raskid ugovora s Čanadijem. Ekipa će do imenovanja novog trenera biti pod vodstvom njegovog pomoćnika, Samira Merzića.

Nadolazeći izazovi za Velež

Ova situacija zahtijeva brzo djelovanje Veleža. Klub želi što prije pronaći novog šefa stručnog štaba kako bi se pripremili za naredne izazove u sezoni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -