Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaPritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva produžen do 6. septembra

Pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva produžen do 6. septembra

Uhapšen osumnjičeni S. M.

Osumnjičeni S. M. nalazi se u pritvoru zbog ozbiljnih optužbi za pokušaj ubistva J. T. U ovom slučaju, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH produžilo je njegov pritvor do 6. septembra. Pritvor je odredila i sudska vlast, s obzirom na potencijalnu opasnost od ponovnog izvršenja krivičnog djela.

Pokušaj ubistva u Brčkom

Pokušaj ubistva dogodio se 6. juna ispred ugostiteljskog objekta Belvedere. Prema službenim informacijama, osumnjičeni S. M. i oštećeni J. T. su prethodno sjedili zajedno, a nakon sukoba, verbalna prepirka se nastavila ispred objekta.

Verbalni sukob prerastao u nasilje

Nakon što ih je prijatelj E. T. povezao do objekta, situacija je eskalirala. S. M. je iz svog automobila uzeo pištolj i ispalio sedam hitaca prema J. T. Kojim je tom prilikom teško povrijedio, pogodivši ga u lijevu nadlakticu.

Ubrzo uhapšen

Policija je brzo locirala i uhapsila osumnjičenog. Na prijedlog Tužilaštva, sud mu je odredio jednomjesečni pritvor, s obzirom na mogućnost da bi mogao ponoviti krivično djelo. Ova mjera pritvora je produžena za dodatni mjesec, kako postoje i dalje opravdane sumnje u njegovo ponašanje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -