Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviRaygun izazvala kontroverze na Olimpijadi u Parizu 2024

Raygun izazvala kontroverze na Olimpijadi u Parizu 2024

Tridesetšestogodišnja Raygun, poznata umetnica iz Australije, izazvala je pravu buru na Olimpijadi u Parizu 2024. godine. Nastupila je u grupi B, gdje je završila bez ikakvih bodova. Njeni su protivnici, Litvanka Nicka, Amerikanka Logistx i Francuskinja Syssy, savladali je rezultatom 18:0. Ovim rezultatom, Raygun postaje jedna od najlošijih sportistkinja u historiji olimpijskih igara.

Kritike i reakcije gledatelja

Njen performans je šokirao sudije i publiku. Raygun je izvodila pokrete koji su podsjećali na skakanje kengura i valjanje po podu. Mnoštvo negativnih komentara pojavljivalo se na društvenim mrežama, dok su mnogi kritizirali njen stil i izvedbu.

Odgovor Raygun na kritike

Nakon žestokih kritika, Raygun (Rachel Gunn) se konačno oglasila. Izjavila je da je kreativnost za nju veoma bitna i da njen stil ne mora odgovarati svima. “Svi moji pokreti su originalni. Ja pravim umjetnost i to sam pokazala svijetu”, rekla je Raygun.

Olimpijska budućnost

Nažalost, Raygun neće moći učestvovati na sledećim Olimpijskim igrama u Los Angelesu. Međunarodni olimpijski komitet odlučio je da ulični ples ne uvrsti u program takmičenja. Tako će Pariz ostati jedini grad koji je ugostio olimpijsko takmičenje u ovom sportu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -