Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaJLR najavljuje upotrebu guma s FSC certifikatom za Range Rover Electric

JLR najavljuje upotrebu guma s FSC certifikatom za Range Rover Electric

Uvod u održivost JLR-a

Kompanija Jaguar Land Rover (JLR) sa sjedišta u Gaydonu, Velika Britanija, lansira značajan ekološki projekt. JLR planira svake godine koristiti više od 250.000 guma s FSC certifikatom. Ove gume će prvi put biti integrirane u novi model, Range Rover Electric.

Šta je FSC certifikat?

Forest Stewardship Council (FSC) certifikacija osigurava da gume potiču iz šuma kojima se odgovorno upravlja. Proces se prati, počevši od plantaža pa do konačnih proizvođača guma. Ova praksa podržava održivost, očuvanje biološke raznolikosti i lokalne zajednice.

Izjava direktorke za održivost JLR-a

Andrea Debanne, direktorica JLR-a za održivost, izjavila je: “Ovo je uzbudljiva stanica na našem putu održivog luksuza. Udružujemo se s Pirellijem kako bismo redefinirali luksuz na način bolji za ljude i planet.” JLR cilja omogućiti klijentima visoko kvalitetne gume, slobodne od ekoloških kompromisa.

Pirelli i JLR kao pioniri održivosti

Matteo Battaini iz Pirellija napomenuo je važnost FSC certifikata. “Drago nam je što se JLR pridružio našem putu kao prvi proizvođač automobila koji koristi Pirelli gume s ovim certifikatom”, istaknuo je. Ovaj potez je dio JLR-ove strategije Reimagine, koja se fokusira na odgovornu nabavku i održivost.

Podrška kupcima koji brinu o okolišu

Istraživanja su pokazala da 85 posto potrošača preferira proizvode s FSC oznakom. JLR i Pirelli nastavljaju raditi na povećanju udjela održivih i recikliranih materijala u svojim gumama. Ovaj korak pridonosi unapređenju globalnog procesa nabavke JLR-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -