Petak, 20 Septembra, 2024
HomeNajnovijeZavršeno 'Mostarsko ljeto 2024' koncertom Narodnog orkestra

Završeno ‘Mostarsko ljeto 2024’ koncertom Narodnog orkestra

U nedjelju je na trgu Musala završena međunarodna kulturna manifestacija ”Mostarsko ljeto 2024”. Manifestaciju je zatvorio ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Adnan Velagić. On je istakao značaj ove manifestacije s obzirom na njen vremenski kontinuitet.

Ministar Velagić i budućnost kulture u Mostaru

“Mostarsko ljeto” svake godine podiže ljestvicu kulturnih dešavanja. Velagić smatra da će se uz podršku institucija, kulturne prilike u Mostaru dodatno poboljšavati. On je izrazio uvjerenje da manifestacija ima veliku budućnost.

Dodjela zahvalnica pokroviteljima

Tokom zatvaranja manifestacije, uručene su zahvalnice pokroviteljima. Zahvalnice su primili ministar Velagić, predsjedatelj Skupštine HNŽ-a Džafer Alić, te Mirza Drežnjak, predsjednik Odbora za društvene djelatnosti Grada Mostara. Uručenje je izvela koordinatorica Nataša Jekić.

Program ‘Mostarskog ljeta’

‘Mostarsko ljeto’ jedna je od najstarijih kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Ove godine, publika je uživala u više od 30 kulturnih sadržaja. Među njima su bili koncerti, kazališne predstave, književne večeri i izložbe.

Uloga Narodnog orkestra Mostar

Kao završni dio manifestacije, nastupio je Narodni orkestar Mostar. Ovaj orkestar osnovan je 2021. godine s ciljem očuvanja narodne i tradicionalne glazbe. Članovi orkestra su istaknuti glazbenici i pjevači iz Mostara i okoline.

Organizatori ‘Mostarskog ljeta’ uključuju Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište, Muzej Hercegovine, Narodnu biblioteku i Pozorište lutaka. Manifestaciju su podržali Grad Mostar, Skupština HNŽ-a i Ministarstvo obrazovanja, dok je BH Telecom bio sponzor.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -