Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMijenjanje Taktike: Iran Se Odluka O Odgovoru Na Ubistvo Haniyeha

Mijenjanje Taktike: Iran Se Odluka O Odgovoru Na Ubistvo Haniyeha

Izrael i Novi Izvještaji o Iranskoj Taktici

Posljednji izvještaji iz Izraela sugeriraju da je Iran odustao od svojih prvobitnih namjera za vojni odgovor. Umjesto toga, Iran će prepustiti odgovor libanskoj terorističkoj grupi Hezbolah.

Ubistvo Haniyeha i Hezbolahova Uloga

Izrael tvrdi da je Hezbolahova reakcija na ubistvo političkog lidera Hamasa, Ismaila Haniyeha, u Teheranu, ključna. Haniyeh je ubijen 31. jula, a nekoliko sati ranije, izraelski napad u Bejrutu odnio je život Fuadu Shukru, vrhovnom vojnog komandanta Hezbolaha.

Podjele Unutar Iranske Vlasti

Prema izvještaju, unutar Irana se javljaju podjele. Predsjednik Masoud Pazeshkian ne podržava oštar odgovor, dok militanti žele veću akciju nego onu iz aprila. Ovo ukazuje na nesuglasice unutar iranske vlasti.

Budući Razvoj Situacije

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci navodnog napada Hezbolaha na Izrael. Međutim, svjetski i izraelski mediji nisu potvrdili početak bilo kakvih napada. Ova situacija ostaje neizvjesna.

Izvori i Informacije

Prema Tasnim, medijskoj agenciji bliskoj Iranskoj revolucionarnoj gardi, ne postoji neslaganje među visokim iranskim dužnosnicima oko osvetničke akcije protiv Izraela. Ove tvrdnje ukazuju na jedinstvo u odgovoru na napade.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -