Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometZrinjski počeo sezonu pobjedom protiv GOŠK-a

Zrinjski počeo sezonu pobjedom protiv GOŠK-a

Fudbalski klub Zrinjski izmostara započeo je novu sezonu uspješnom pobjedom protiv GOŠK-a. Zbog evropskih obaveza, Plemići su odgodili svoj susret prvog kola protiv Sloge. Večeras su se suočili s GOŠK-om i pružili odličan nastup.

Brzi gol Abdurahimija

Susret je započeo munjevitim tempom. Samo 28 sekundi nakon početka, Abdurahimi je postigao gol i doveo Zrinjski u vodstvo od 1:0. Domaći tim se nije pokolebao i nastavio je s dobrom igrom.

Izjednačenje GOŠK-a

U 38. minuti, GOŠK-ov Ikić je postigao prelijep gol, čime je poravnao rezultat na 1:1. Ovim pogotkom završen je prvi dio igre, ostavljajući obje ekipe s nadom u najbolji ishod.

Nastavak dominacije Zrinjskog

U drugom poluvremenu, Zrinjski je ubrzao tempo i pokazao svoju koja ima. Kiš je u 51. minuti vratio vodstvo za Zrinjski, kapitalizujući šanse i povisio na 2:1. Deset minuta kasnije, Mulahusejnović je glavom povećao prednost na 3:1.

Konačan rezultat 4:1

Pet minuta prije kraja utakmice, Prskalo je briljantnom akcijom postavio konačnih 4:1. GOŠK je doživio drugi poraz, a njihovo sljedeće kolo donosi gostovanje na Koševu. S druge strane, Zrinjski će dočekati ekipu Radnika u narednom kolu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -