Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzŽivot princeze Grejs: Od holivudske zvijezde do monakške princeze

Život princeze Grejs: Od holivudske zvijezde do monakške princeze

Grejs Keli, rođena 12. novembra 1929. u Filadelfiji, bila je američka glumica poznata po svojoj ljepoti i dostojanstvenom izgledu. Preminula je 14. septembra 1982. u Monte Karlu, u Monaku. Igrala je u 11 filmova prije nego što je napustila Hollywood kako bi se udala za princa Renijea III, 1956. godine.

Porodica i obrazovanje Grejs Keli

Grejs je odrasla u bogatoj porodici. Otac, Džek Keli, bio je šampion u veslanju sa tri zlatne medalje na Olimpijadi. Njena majka, Margaret, bila je bivša manekenka i prva žena koja je predavala fizičko vaspitanje na Univerzitetu u Pensilvaniji. Grejs se preselila u Njujork kako bi pohađala Američku akademiju dramskih umetnosti.

Karijera u filmu i braku

Grejs Keli ostvarila je svoju prvu filmsku ulogu u 22. godini. Njena uloga u filmu „Seoska devojka“ donijela joj je Oskara, čime je postala oličenje starog Hollywooda. Nakon upoznavanja s princom Renijeom na Kanskom festivalu, 1955. godine, uslijedila je iznenađujuća veridba.

Život kao princeza

Nakon braka, Grejs Keli se suočila s izazovima kraljevskog života. Morala je da se odrekne glumačke karijere i američkog državljanstva. Iako je postala princeza, osjećala se izolovano u Monaku, što je potvrdila i upozorenjem princezi Dajani o usamljenosti kraljevskog života.

Tragičan kraj

Grejs je preminula 14. septembra 1982. u vožnji s kćerkom Stefani. Njen automobil se srušio niz liticu, a sumnja se na mogući moždani udar. Ova tragedija šokirala je svijet, a njena najstarija kćerka, princeza Karolina, preuzela je ulogu u kraljevskoj porodici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -