Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzOčekivanja rastu uz ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara na francuskom stadionu

Očekivanja rastu uz ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara na francuskom stadionu

Dvije sedmice nakon spektakularne ceremonije otvaranja duž rijeke Sene, pažnja se prebacuje na ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara. Ova završna ceremonija biće mnogo kraća i tradicionalnija. Održat će se na francuskom nacionalnom stadionu.

Umjetnički pravac i mračne teme

Umjetnički direktor Thomas Jolly otkrio je da će ceremonija spojiti elemente “čuda” i “distopije”. Ovaj pristup sugerira mračnije tonove u odnosu na radosnu ceremoniju otvaranja. Za tu ceremoniju je zabilježena rekordna publika od više od milijardu gledatelja širom svijeta.

Spektakularni nastupi i performansi

Jedna od sekvenci uključuje “putnike iz drugog prostora-vremena”. Ovi putnici otkrivaju ostavštinu Olimpijskih igara, dok akrobati obnavljaju poznatih pet prstenova Igara. Očekuje se da će više od 100 plesača, cirkuskih umjetnika i raznih izvođača obogatit ceremoniju.

Pored toga, planirani su zračni prikazi, divovski setovi i spektakularno osvjetljenje. Ceremonija otvaranja bila je obogaćena nastupima poznatih zvijezda poput Lady Gaga, Celine Dion i Aya Nakamura. No, ni zatvaranju neće nedostajati slavnih lica.

Tom Cruise i olimpijski spektakl

Također, američki glumac Tom Cruise bio je prisutan na nekoliko olimpijskih događaja. Prema medijskim navodima, Cruise priprema poseban spektakl kako bi podigao olimpijsku zastavu i prenio je u Los Angeles. Videosekvence su već snimljene na obje strane Atlantika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -