Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetRusija najavila osvetu zbog napada na pogranične regione

Rusija najavila osvetu zbog napada na pogranične regione

Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, izjavila je da će Rusija odgovoriti na nedavne napade na svoje pogranične regione. Ona je istakla da se radi o “barbarskim divljačkim napadima” koji su izazvali osudu Moskovskih vlasti.

Oštar odgovor ruske vojske

Zaharova je naglasila da organizatori ovih zločina, zajedno sa stranim sponzorima, neće proći neuređeno. “Ne sumnjamo da će snositi odgovornost”, dodala je, osvetivši se na vojne napade koje je Ukrajina pokrenula u proteklim danima.

Cilj napada je uništavanje civilne infrastrukture

Prema njenim riječima, osvajački napadi na ruske regione imaju za cilj uništiti civilnu infrastrukturu i ugroziti živote nevinih civila. Ona je istaknula da su ti napadi “očigledno terorističke prirode”.

Kritika režima u Kijevu

Zaharova je osudila režim u Kijevu, ističući da nastavlja sa terorističkim aktima kako bi zastrašio civile u Rusiji. Naglasila je da će uslijediti “brzi i oštri odgovori” od strane ruske vojske na ove provokacije.

Međunarodna zajednica pozvana na osudu

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije ponovo je pozvalo međunarodne organizacije da osude ove napade. Zaharova je izrazila uvjerenje da će, nažalost, sramna šutnja međunarodne zajednice biti njihov jedini odgovor.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -