Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIran Spreman na Odgovor: Napetosti Rastu Između Irana i Izraela

Iran Spreman na Odgovor: Napetosti Rastu Između Irana i Izraela

U najnovijem intervjuu za Iran Watch, iranski zvaničnik Ardestani naglašava kako je Iran spreman na sve posljedice potencijalnog napada. Njegove riječi sugeriraju da su napetosti između Irana i Izraela na vrhuncu, a odgovor Islamske Republike će biti odlučan.

Iranov Čvrst Stav

“Odgovor Irana na zločine cionističkog režima bit će konačan i u to nema sumnje”, rekao je Ardestani. On je također upozorio da bi napad mogao biti izveden iznenađujuće i trajati tri do četiri dana. Ova izjava dolazi u kontekstu rastećih tenzija u regionu.

Strategija Osvete

Ardestani se osvrnuo i na tvrdnje da Iran odugovlači s odgovorima. “To je sve u korist Irana”, istakao je, dodajući da je napetost koja se osjeća u Izraelu dio iranske strategije osvete. Prema njegovim riječima, politika strpljenja i čekanja je sastavni dio ovog procesa.

Reakcija Američkog Predsjednika

Pitanje o mogućem napadu Irana postavljeno je i američkom predsjedniku Joeu Bidenu. U svom prepoznatljivom stilu, Biden je odgovorio jedinstvenom riječju, što dodatno pojačava osjećaj napetosti u međunarodnim odnosima.

Ova situacija dodatno ukazuje na kompleksnost sukoba između Irana i Izraela, a svijet s pažnjom prati razvoj događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -