Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetZelenski: Ukrajina odbacuje agresiju, napreduje unutar Rusije

Zelenski: Ukrajina odbacuje agresiju, napreduje unutar Rusije

U svom video obraćanju, predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelenski obznanio je da ukrajinska vojska napreduje unutar ruske teritorije. Ova izjava došla je nakon iznenadnog napada koji je Kijev pokrenuo u utorak, gdje su ukrajinske snage zabilježile napredovanje više od 10 kilometara unutar Rusije.

Najdublji upad otkako je počela invazija

Ovaj napad predstavlja najdublji prodor ukrajinske vojske na teritorij Rusije od početka invazije u februaru 2022. godine. Zelenski je zahvalio svojim “ratnicima” za postignute uspjehe i istaknuo značaj operacije koju je dogovorio s vrhovnim vojnim zapovjednikom, Oleksandrom Sirskim.

Ukrajinske operacije protiv agresora

„Ukrajina dokazuje da doista može vratiti pravdu i osigurati potreban pritisak na agresora“, rekao je Zelenski. Ukrajinska vojska nastavlja s operacijama koje pokazuju njenu odlučnost da se suprotstavi ruskoj agresiji.

Rusija ne može zaustaviti napredovanje

Rusija se suočava s ozbiljnim problemima u pokušaju da zaustavi ukrajinsko napredovanje. Više od 76.000 ljudi evakuirano je iz regije Kursk, a vlasti su uvele “protuteroristički” režim u nekoliko graničnih područja. Ove mjere uključuju ograničenja kretanja te prisluškivanje telefonskih poziva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -