Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaVučić o izazovima privrede: Ko želi da uništi srpsku ekonomiju?

Vučić o izazovima privrede: Ko želi da uništi srpsku ekonomiju?

Tokom nedavne konferencije za medije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na situaciju u kojoj se nalazi privreda zemlje. Istakao je razumijevanje narodnih želja u regionu, posebno u Crnoj Gori i drugim susjednim zemljama, koje se, prema njegovim riječima, radiju „da privreda Srbije strada“.

Osuda aktera koji ugrožavaju privredu

Vučić je naglasio kako nije jasno zašto neki od građana Srbije žele uništiti ekonomiju vlastite zemlje. „Svaki normalan čovjek razumije u kojoj se situaciji nalazimo“, kazao je Vučić, dodajući da je oduševljenje u Prištini i Zagrebu upitno. Smatra da ovakvi sentimenti samo otežavaju situaciju.

Pozivi na dijalog i saradnju

Predsjednik je također komentarisao proteste protiv iskopavanja litijuma, za koje je rekao da su protekli u demokratskoj atmosferi. Ipak, nije mogao a da ne primijeti da su nakon skupa nastali problemi poput zaustavljanja saobraćaja. Upozorio je da bi rješenja trebala biti postignuta kroz razgovor, a ne sukobe.

Čestitke policijskim snagama

Na kraju, Vučić je čestitao pripadnicima policije i Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) na profesionalnom sprovođenju svojih dužnosti. Pohvalio je njihovu trpeljivost i poštovanje prava građana tokom demonstracija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -