Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaMinistar unutrašnjih poslova Srbije omogućio nesmetan železnički saobraćaj

Ministar unutrašnjih poslova Srbije omogućio nesmetan železnički saobraćaj

Intervencija policije osigurala železnički saobraćaj

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, nedavno je izjavio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije poduzelo mjere za osiguranje nesmetanog odvijanja železničkog saobraćaja. Ova odluka donijeta je u skladu sa zakonima Republike Srbije i zakonskim ovlaštenjima ministartstva.

Poštovanje zakonskih ovlaštenja

Kako ističe Dačić, intervencija policije koja se dogodila u 5.30 sati, bila je ključna za omogućavanje normalnog funkcionisanja željezničkog saobraćaja. Ove mjere su preduzete uz striktno poštovanje policijskih ovlaštenja, čime je stvorena atmosfera za normalno funkcionisanje društvenog života u interesu svih građana.

Krivične prijave protiv počinilaca

Dačić je naglasio da će policija podnijeti krivične prijave protiv svih lica koja su počinila krivična djela prekida međunarodnog javnog saobraćaja. Ove mjere imaju za cilj zaštitu sigurnosti građana i očuvanje javnog reda.

Zaključak

Ovo je još jedan primjer proaktivnog pristupa Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u osiguravanju sigurnosti i bezbjednosti građana. Uz intenzivnu policijsku prisutnost, željeznički saobraćaj se nastavlja nesmetano odvijati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -