Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetBivši predsjednik Trump optužuje strane aktere za miješanje u izbore 2024

Bivši predsjednik Trump optužuje strane aktere za miješanje u izbore 2024

Trumpova kampanja reagira na prijetnje

U najnovijim vijestima, kampanja Donalda Trumpa najavila je opsežnu akciju protiv stranih aktera koji pokušavaju da utiču na izbore 2024. godine. Ova najava došla je nakon otkrića web stranice Politico, koja je objavila da je u julu primila e-poštu od anonimnog izvora. Izvor nudi autentične dokumente iz Trumpove kampanje.

Optužbe za strano uplitanje

Glasnogovornik Trumpove kampanje, Steven Cheung, izjavio je da su ovi dokumenti nezakonito pribavljeni. On je istakao da su ih stekli strani akteri koji su neprijateljski nastrojeni prema Sjedinjenim Američkim Državama. Njihova namjera je, prema Cheungovim riječima, posijati haos i poremetiti demokratski proces u Americi.

Reakcija Irana na optužbe

Iran se još uvijek nije oglasio povodom ovih optužbi. Tijekom Trumpovog mandata, odnosi između SAD-a i Irana bili su izuzetno napeti. Američka administracija povukla se iz iranskog nuklearnog sporazuma i 2020. godine izvršila je atentat na komandanta Iranske revolucionarne garde, Kasema Soleimanija.

Pokušaj atentata na Trumpa

Važno je napomenuti da je Trump u julu preživio pokušaj atentata. Iako nije bilo dokaza da je američki osumnjičenik bio povezan s Iranom, CNN je izvijestio o informacijama o navodnom iranskom planu da ubije Trumpa. Teheran je te optužbe odlučno negirao.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -