Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometŽeljezničar osvojio tri boda u uzbudljivoj utakmici protiv Veleža

Željezničar osvojio tri boda u uzbudljivoj utakmici protiv Veleža

Prvo poluvrijeme u znaku Plavih

Željezničar je bio dominantan protivnik u prvom poluvremenu. Plavi su nekoliko puta opasno prijetili golu Veleža. Najbliži postizanju gola bio je Boljević, koji je pogodio prečku. Hiroš je, s druge strane, imao dobru priliku, ali nije uspio savladati dobro postavljenog golmana Haždikića. Velež nije uspio stvoriti ozbiljnije šanse.

Drama u drugom poluvremenu

Drugo poluvrijeme počelo je iznenađujuće za Željezničar. Već u ranoj fazi, Oreč je centrirao s desne strane, a Mlinarić je pospremio loptu u mrežu za vodstvo Veleža. Domaći navijači su proslavili taj trenutak, no Željezničar nije odustao.

Preokret u završnici utakmice

Trener gostiju, Ćorić, reagovao je promjenama u timu. Njegova strategija urodila je plodom u 73. minuti kada je rezervista Odinaka izjednačio rezultat na 1:1. Plavi su nastavili s napadima i pet minuta prije kraja, Boljević je majstorski pogodio za preokret i vodstvo od 2:1.

Bitna pobjeda za Željezničar

Željezničar je upisao važnu pobjedu, a nakon ovog kola ima tri osvojena boda. S druge strane, Velež ostaje bez bodova nakon jednog nastupa. U narednom kolu, Plavi će dočekati Igman, dok će Velež gostovati Širokom Brijegu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -