Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaSrbija osvojila bronzu na uzbudljivom meču protiv Njemačke

Srbija osvojila bronzu na uzbudljivom meču protiv Njemačke

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je impresivnu pobjedu nad Njemačkom i tako osvojila treće mjesto na prvenstvu. Utakmica je započela odlično za Srbiju, koja je brzo povela s šest poena razlike (9:3).

Dominacija Srbije tokom prvog dijela

Nakon prvih deset minuta, Srbija je imala devet poena prednosti (30:21). Početak druge četvrtine donio je dodatno povećanje razlike, kada su izabranici Svetislava Pešića otišli na plus 14 (37:23). Iako su Nijemci smanjili razliku na osam poena do poluvremena, Srbija je ipak imala prednost (46:38).

Preokreti i uzbuđenja treće četvrtine

Tokom treće četvrtine, Srbija je ponovno pokazala snagu. Napravili su seriju 6:0 i poveli s 52:38. Nex, Aleksa Avramović je briljirao s trojkom i dva pogotka, dok je Ognjen Dobrić dodatno povisio prednost na +19 (64:45).

Završnica utakmice i osvajanje medalje

Unatoč brzim reakcijama Nijemaca, koji su smanjili prednost na 10 poena (67:57), Srbija je ušla u posljednju četvrtinu s devet poena prednosti (72:63). Iako su Nijemci pokušavali, nisu uspjeli preokrenuti rezultat. Na kraju, Srbija je zasluženo osvojila bronžanu medalju.

Najbolji igrači Srbije bili su Nikola Jokić s triple-double učinkom (19 poena, 12 skokova, 11 asistencija), Vasilije Mićić s 19 poena i Bogdan Bogdanović s 16 poena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -