Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPuigdemont se obratio iz Waterlooa: "Neću se predati!"

Puigdemont se obratio iz Waterlooa: “Neću se predati!”

Policijske akcije protiv Puigdemonta

Dok su policijske snage pokrenule opsežnu akciju hapšenja Carlesa Puigdemonta, on se obratio javnosti iz Waterlooa. Puigdemont, koji se nalazi u bjekstvu već nekoliko godina, rekao je da mu je potrebno još vremena za sumiranje utisaka.

Žalost zbog progona

U svom obraćanju, Puigdemont je izrazio žaljenje zbog onih koji su na udaru političkih gnjeva. Smatra da oni koji progone političare troše javni novac beskorisno, umjesto da se fokusiraju na borbu protiv kriminala. “Beskorisno troše javni novac koji bi više koristio u borbi protiv kriminala nego procesuiranjem političara koji nemaju nijednu kaznu”, naglasio je.

Odlučnost i ponos na katalonsku policiju

Puigdemont je naglasio da se nikada nije planirao dobrovoljno predati. Tvrdio je da je progon iz političkih razloga neprihvatljiv. “Kao predsjednik, osjećam se veoma ponosno ulogom katalonske policije”, istakao je.

Povratak u Barcelonu

Podsjetimo, Puigdemont se vratio u Barcelonu nakon sedam godina. Tamo je održao govor pred više od 2.500 simpatizera. “Sedam godina nas progone jer smo htjeli da slušamo glas naroda Katalonije”, izjavio je Puigdemont, dodajući da su stvorili atmosferu sumnje prema Kataloncima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -