Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetRuski Tenkovi na Meti Kritike: PR Kampanja ili Borbena Gotovost?

Ruski Tenkovi na Meti Kritike: PR Kampanja ili Borbena Gotovost?

Na snimku koji se pojavio na mrežama, ruski tenkovi postavljeni su u “napadačke formacije” unutar Kurske regije. Ovaj potez izazvao je brojne reakcije, posebno među ruskim vojnim blogerima.

Kritike na račun borbene gotovosti

Vojni blogeri su žestoko kritikovali rusku vojsku zbog pokrivenih cijevi na tenkovima. Mnogi su doveli u pitanje njihov nivo borbene gotovosti, ističući da se ovakav pristup čini nelogičnim u aktuelnoj situaciji.

Loša PR kampanja

Među najčešćim komentarima ispod snimka je onaj koji opisuje situaciju kao “lošu PR kampanju”. Ova izjava dodatno naglašava sumnju u sposobnost ruskih snaga da se suoče sa sve većim pritiscima ukrajinske vojske.

Sličnost s prošlim incidentima

Podsećamo, nedavno je jedna režimska televizija objavila snimak konvoja ruskih vojnika. Ovaj snimak je, ipak, objavljen tek nekoliko sati nakon što su ukrajinske snage uništile konvoj kod grada Rilsk.

Ukrajinska ofanziva

U međuvremenu, ukrajinska vojska je nastavila s ofanzivom. Prije pet dana, zauzeli su dio teritorija u Kurskoj oblasti, uključujući nekoliko gradova, čime su se približili samom gradu Kursk.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -