Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaOdbornica Edita Dedeić-Šahman napustila Bošnjačku stranku i djeluje samostalno

Odbornica Edita Dedeić-Šahman napustila Bošnjačku stranku i djeluje samostalno

Odbornica Bošnjačke stranke (BS) u Skupštini opštine Rožaje, Edita Dedeić-Šahman, donijela je odluku o napuštanju stranke. Ova političarka najavila je da će ubuduće raditi kao samostalna odbornica. Dedeić-Šahman je bila predsjednica Foruma žena BS-a u Rožajama i istaknuta članica stranke.

Izgubljeni principi Bošnjačke stranke

U razgovoru za medije, Dedeić-Šahman istaknula je da je BS izgubila moralne principe. “U budućnosti ću djelovati isključivo u interesu građana Rožaja”, navela je ona. Osjećaj nezadovoljstva među građanima prema BS-u, kako se čini, dodatno je potaknuo njen izlazak iz stranke.

Reakcija Bošnjačke stranke

Iz Bošnjačke stranke reagovali su na njene tvrdnje. Kažu da Dedeić-Šahman još nije formalno napustila stranku. “Ako se to desi, očekujemo da vrati mandat partiji”, kazali su iz BS-a, koju predvodi Ervin Ibrahimović.

Osipanje članova i osnivanje novog pokreta

Prema izvorima, BS se suočava s osipanje članstva. Navodno, više desetina članova iz opštinskog odbora u Baru zatražilo je istezbu iz stranke. Također, bivši funkcioneri BS-a osnovali su Bošnjački demokratski pokret (BDP), koji će se fokusirati na interese Bošnjaka u Crnoj Gori.

Predstojeći izazovi za partiju

Bošnjačka stranka, koja je postala dio vlasti pod vođstvom Milojka Spajića, suočava se s brojnim kritikama. Prema reakcijama bivših članova, politička situacija unutar stranke se pogoršava, dok podrška BS-u, prema istraživanjima, i dalje raste.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -