Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUmrla Susan Wojcicki: Odlazak ikone tehnološke industrije

Umrla Susan Wojcicki: Odlazak ikone tehnološke industrije

Sa teškoćom javljamo da je Susan Wojcicki, bivša izvršna direktorica YouTubea, preminula nakon dvogodišnje borbe sa staničnim karcinomom pluća. Njena smrt ostavila je dubok trag u srcima porodice, prijatelja i kolega.

Porodica i prijatelji oplakuju gubitak

Suprug Dennis Troper na svom Facebook profilu podijelio je emotivnu poruku nakon njenog gubitka. “Moja voljena supruga i majka našeg petoro djece nas je napustila. Slomljeni smo, ali zahvalni za vrijeme provedeno s njom,” napisao je Troper, ističući njen neizmjeran uticaj.

Kariijera koja je obilježila industriju

Wojcicki je više od dva decenije bila ključna figura u tehnološkoj industriji. Poznata je po svom doprinosu u osnivanju Googlea. Kao izvršna direktorica YouTubea od 2014. do 2023. godine, njen rad transformisao je platformu u vodeću medijsku kuću.

Oporuke kolega

Kompanija je izgubila dragocjenog lidera. Sundar Pichai, trenutni izvršni direktor Googlea, izrazio je svoje saučešće putem društvenih mreža. “Nepojmljivo smo tužni zbog gubitka moje drage prijateljice. Teško je zamisliti svijet bez nje,” poručio je Pichai.

Wojcicki je ostavila neizbrisiv trag na mnoge živote. Njena borba za život inspirirala je mnoge. U mislima svih nas ostaje kao snažna žena i lider.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -