Petak, 22 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakKvasac više nije jedini izbor: Savjeti za pripremu tijesta bez njega

Kvasac više nije jedini izbor: Savjeti za pripremu tijesta bez njega

Kvasac je nezamjenjiv sastojak u pripremi raznih tijesta, uključujući pizzu i hljeb. Međutim, jeste li znali da postoje i alternativne zamjene koje možete koristiti? U nastavku donosimo nekoliko rješenja koja možete pronaći u vlastitoj kuhinji.

Soda bikarbona i sok od limuna

Kombinacija sode bikarbone i sok od limuna može zamijeniti kvasac. Kada se spoje s brašnom i vodom, oslobađaju šećere koji izazivaju proces dizanja tijesta. Ova metoda se često koristi u pripremi kolačića.

Prašak za pecivo

Prašak za pecivo je još jedna odlična alternativa. Sadrži sodu bikarbonu i kiseline, što ga čini idealnim za dizanje tijesta. Reagira na tekućinu i temperaturu, što rezultira stvaranjem mjehurića ugljikovog oksida koji podižu tijesto.

Starter za kiselo tijesto

Starter je mješavina brašna i vode koja sadrži prirodni kvasac. Iako se okus kiselo tijesto malo razlikuje od onog s kvascem, starter većina domaća pekara koristi godinama radi postizanja što boljeg okusa i fermentacije.

Uzimajući u obzir ove opcije, više ne morate brinuti ukoliko nemate kvasac pri ruci. Pokušajte s ovim zamjenama i uživajte u ukusnom tijestu bez briga!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -