Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisEsprit: Brend prodan, ali poslovanje u Njemačkoj obustavljeno

Esprit: Brend prodan, ali poslovanje u Njemačkoj obustavljeno

Stečajni upravnik kompanije Esprit postigao je dogovor o prodaji brenda britanskoj korporaciji Alteri Partners. Ova korporacija je poznata po vlasništvu modnih brendova Cecil i Street One. Iako je brend prodan, poslovanje Esprita u sjedištu u Ratingenu kod Dusseldorfa i 56 trgovina bit će obustavljeno.

Jednoglasna odluka povjerilaca

Espritovi povjerioci su jednoglasno pristali na prodaju brenda. Cijena kupoprodaje nije otkrivena, što je izazvalo dodatne spekulacije o budućnosti brenda. Iako će Esprit nastaviti postojati, njegovo poslovanje u trenutnoj formi nije moglo biti spašeno.

Budućnost brenda Esprit

Još je uvijek nepoznato kako će se Esprit razvijati pod novim vlasnikom. Osim u Njemačkoj, kompanija posluje u brojnim evropskim državama, uključujući Francusku, Belgiju i Poljsku. Njegovo poslovanje izvan Evropske unije nije pogođeno stečajem, a sjedište grupacije je u Hong Kongu.

Teške odluke zbog pandemije

Njemačka ostaje najvažnije tržište za Esprit. Ovaj stečajni postupak je drugi za kompaniju u posljednje četiri godine. Tokom pandemije koronavirusa, Esprit je otpustio trećinu radnika i zatvorio 100 trgovina, od kojih je 50 bilo u Njemačkoj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -