Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaU Srbiji prijete masovni neredi, tvrdi predsjednik Vučić

U Srbiji prijete masovni neredi, tvrdi predsjednik Vučić

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, obavijestio je javnost o preporuci ruskih sigurnosnih službi. Prema njegovim riječima, stigla je informacija da se u Srbiji pripremaju masovni neredi.

Zvanične informacije iz Ruske Federacije

Vučić je izjavio da su zvanični kanali prenijeli ovu alarmantnu informaciju. BIA (Bezbednosna informativna agencija) preuzima odgovornost za situaciju. Specijalizovani timovi rade na analizi prijetnji u zemlji.

Poruka građanima: Budite bezbrižni

Predsjednik je poručio građanima da budu smireni. Istakao je da oni koji zamišljaju nasilne proteste neće uspjeti. “Srbija neumitno ide naprijed”, rekao je Vučić, dodajući da se stišavanje nemira može očekivati.

Osvrti na infrastrukturne projekte

Na pitanje novinara o njegovoj zabrinutosti, Vučić je naglasio da je više zabrinut za infrastrukturne projekte. Posebno se osvrnuo na izgradnju Fruškogorskog koridora, izražavajući zadovoljstvo napretkom radova.

“Moj osmijeh govori više od riječi”, poručio je on, ističući važnost ovih projekata za razvoj Srbije. Pozvao je građane da se opuste i uživaju u događanjima poput utakmice na Olimpijadi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -