Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetItalija Oštro Osudila Napade Ukrajinske Vojske na Rusiju

Italija Oštro Osudila Napade Ukrajinske Vojske na Rusiju

Ministar odbrane Italije, Gido Kroseto, nedavno je izjavio da napadi ukrajinske vojske na rusku oblast Kursk dodatno udaljavaju mogućnost prekida vatre. Ovaj prekid vatre je od suštinske važnosti za proces mirenja, posebno u aktuelnom kontekstu rata u Ukrajini.

Podrška Kijevu u Rusko-Ukrajinskom Ratu

Desničarska koaliciona vlada premijerke Đorđe Meloni nastavlja pružati podršku Kijevu. Međutim, unutar koalicije postoje nesuglasice oko slanja vojnih resursa Ukrajini. Ove razlike ne umanjuju Italijansku podršku, ali ukazuju na složenost situacije.

Krosetove Izjave o Međunarodnom Pravu

Kroseto je tokom razgovora za lokalni “Radio Anchio” naglasio važnost principa međunarodnog prava. Prema njegovim riječima, nijedna zemlja ne bi trebala izvršiti invaziju na drugu. On je ukazao na to da bi širenje sukoba na rusku teritoriju pogoršalo situaciju na ukrajinskom frontu.

Italija Ne Isporučuje Oružje Ukrajini

Ministar je istakao da Italija ne isporučuje borbeno oružje Ukrajini. Time se osigurava da italijansko oružje neće biti korišteno za napade na rusku teritoriju, što dodatno naglašava neutralnost Italije u ovom konfliktu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -