Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzInternet prevare ne štede ni poznate ličnosti: Marija Šerifović na meti prevaranata

Internet prevare ne štede ni poznate ličnosti: Marija Šerifović na meti prevaranata

U svijetu gdje je digitalna tehnologija postala neizostavni dio našeg života, internet prevare se sve više šire. Nedavna prevara koja je pogodila poznate ličnosti, uključujući pevačicu Mariju Šerifović, izazvala je veliku pažnju. Na društvenoj mreži TikTok, pojavila se lažni profil sa njenim imenom, koji je koristio njene video snimke za privlačenje korisnika.

Kako izgleda prevara?

Lažan profil je nudilo osvajanje novčane nagrade od 20.000 evra uz izmišljeni izazov, zahtijevajući od korisnika da se prijave i ostave svoje lične podatke. Nažalost, mnogi su povjerovali da su u kontaktu sa pravom Marijom. Ova prevara ukazuje na širu problematiku zloupotrebe identiteta na internetu.

Između prevara i stvarnosti

Nisu samo pevačice, poput Marije i Milice Todorović, koje su se suočile s ovakvim iskustvima. Glumac Miloš Timotijević također je bio žrtva prevara, dok je voditeljka Nikolina Pišek ukazala na lažne reklame koje koriste njeno ime za prevare oko ulaganja.

Kako se zaštititi?

Poznate ličnosti nisu jedine na meti prevaranta. I influenseri su često žrtve. Čitajući o tim prevarama, važno je upoznati se s načinima zaštite. Nikada ne dijelite lične informacije ni financijske podatke putem neprovjerenih kanala.

Marija Šerifović i drugi umjetnici nemaju kontrolu nad svojim identitetom na internetu. Pozivamo sve korisnike društvenih mreža da budu oprezni i da prijave sumnjive profile.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -