Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviSrbija u Finalu Olimpijskih Igra: Savladali Sjedinjene Američke Države u Vaterpolu

Srbija u Finalu Olimpijskih Igra: Savladali Sjedinjene Američke Države u Vaterpolu

Odlična predstava “Delfina”

U polufinalu vaterpolskog turnira na Olimpijadi u Parizu 2024. godine, reprezentacija Srbije ostvarila je veliku pobjedu. Popularni “Delfini” savladali su reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 10:6. Ova pobjeda ih je odvela u finale, gdje će imati šansu da se bore za zlato.

Snažna druga četvrtina

Ključna prednost Srbije ostvarena je u drugoj četvrtini utakmice. Tamo je Srbija zabilježila rezultat 4:2, nakon što su prva i treća četvrtina završene izjednačeno, 2:2. Ova snažna druga četvrtina dala je Srbima vjetar u leđa i povećala njihove šanse za pobjedu.

Golovi i igrači koji su obilježili utakmicu

Pet minuta prije kraja, Nikola Jakšić postigao je gol kojim je Srbija došla do prednosti od +3 (9:6). U tom trenutku, pobjeda Srbije izgledala je kao neminovnost. Na kraju, utakmica je završila rezultatom 10:6 u korist Srbije.

Fantastični Nikola Dedović predvodio je ekipu sa četiri postignuta gola. Jakšić je dodao tri gola, dok su po jedan pogodak postigli Sava Ranđelović, Nemanja Vico i Petar Jakšić. Na suprotnoj strani, istaknuo se Marko Vavić sa dva postignuta gola za Ameriku.

Put ka zlatu

Ovom pobjedom, Srbija je osigurala najmanje srebrnu medalju, ali je sada fokus na osvajanju zlata na Olimpijadi. S nestrpljenjem očekujemo finale, gdje će se Srbija suočiti sa najjačim protivnikom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -