Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometNoah Lyles: Olimpijske igre uz izazove koronavirusa i osvajanje medalja

Noah Lyles: Olimpijske igre uz izazove koronavirusa i osvajanje medalja

Trostruki svjetski prvak Noah Lyles podijelio je emotivne misli nakon svog nastupa na Olimpijadi. “Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali ispunile su mi srce radošću”, rekao je Lyles. Ovaj talentirani atletičar otkrio je da boluje od koronavirusa, što je dodatno otežalo njegovu situaciju tokom takmičenja.

Izvanredni rezultati usprkos bolesti

Lyles je nastupio u dvije discipline. Na 100 metara osvojio je zlatnu medalju, dok je na 200 metara završio na bronzanoj poziciji. Očekivao se njegov nastup večeras na 4×100 metara, kao i sutrašnji nastup na 4×400 metara. “Prvo želim zahvaliti Bogu što me je proveo kroz cijelu ovu Olimpijadu”, istakao je Lyles.

Emotivna poruka i povratak s invalidskim kolicima

Na 200 metara, Lyles je kao aktuelni svjetski prvak bio veliki favorit. Međutim, nakon završetka utrke, vidno umoran, zaražen koronavirusom, napustio je stazu u invalidskim kolicima. “Nadam se da su svi uživali, bez obzira jeste li me podržavali ili ne”, dodao je.

Dramatične scene sa stadiona obilježile su njegov nastup. Iako je ostvario značajne rezultate, izazov bolesti predstavljao je dodatnu prepreku. Lyles je potvrdio kako je bio pozitivan na koronavirus dan prije polufinala, što je dodatno zakompliciralo njegovu situaciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -