Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPutin se sastao s vojskom: Utjecaj i reakcije tokom izvještaja o Kursku

Putin se sastao s vojskom: Utjecaj i reakcije tokom izvještaja o Kursku

U srijedu, ruski predsjednik Vladimir Putin održao je sastanak u državnoj rezidenciji Novo-Ogarjovo. S njim su bili ministar odbrane Andrej Belousov, šef Federalne službe sigurnosti Aleksandar Bortnikov i sekretar nacionalnog Vijeća sigurnosti Sergej Šojgu. Sastanak je bio fokusiran na situaciju u Kurskoj oblasti.

Napredovanje ukrajinskih snaga zaustavljeno

Načelnik ruskog Generalštaba, general Valerij Gerasimov, u izvještaju je istakao da je napredovanje ukrajinskih snaga, koje su brojale do 1.000 vojnika, trenutno zaustavljeno. Gerasimov je naveo da su ukrajinske trupe tokom napada na Kursk izgubile 315 vojnika, 54 oklopna vozila i sedam tenkova.

Reakcije Putina izazvale pažnju

Snimak sastanka privukao je veliku pažnju ne samo zbog iznesenih informacija, već i zbog Putinovih reakcija. Kada je Gerasimov razgovarao, ruski lider je pokazivao znake nelagode. Stiskao je usne, duboko je udahnuo, meškoljio se u fotelji i tapkao prstima po stolu. Čini se da nije bio uvjeren u iznesene tvrdnje.

Društvene mreže bruje o Putinovim emocijama

Reakcije na snimak na društvenim mrežama nisu izostale. Mnogi korisnici komentarisali su kako “u sebi kipti od bijesa”. Ove reakcije dodatno su potaknule raspravu o trenutnoj situaciji u ukrajinsko-ruskom sukobu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -