Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u Turskoj: Autobus udario u stub mosta, devet poginulih i 26...

Tragedija u Turskoj: Autobus udario u stub mosta, devet poginulih i 26 povrijeđenih

Teška nesreća u Polatsliju

Najmanje devet osoba poginulo je, a 26 povrijeđeno u teškoj nesreći koja se dogodila u distriktu Polatsli, nedaleko od Ankare. Putnički autobus, koji je saobraćao na relaciji Izmir-Agri, izgubio je kontrolu i zabio se u stub mosta.

Reakcija vlasti i spasilačkih ekipa

Guverner Ankare, Vasip Sahin, potvrdio je tragične informacije o poginulima. Po prvim saznanjima, devet osoba je izgubilo život, dok su ostali putnici povrijeđeni. Spasilačke ekipe brzo su reagovale i uspjele izvući zaglavljene putnike iz autobusa. Povrijeđeni su prebačeni u obližnje bolnice, gdje im je pružena hitna medicinska pomoć.

Očevici opisuju nesreću

Murat Turkoglu, vozač automobila koji je bio iza autobusa u trenutku nesreće, opisao je kako se tragedija odigrala. Prema njegovim riječima, autobus je išao malo brže i počeo se ljuljati nekoliko kilometara prije nesreće. Turkoglu je naveo da su komadi koji su letjeli iz autobusa udarili u njegov automobil, a njegovo upozorenje svjetlima i sirenom nije bilo primijećeno.

Ova tragična nesreća ponovno otvara pitanje sigurnosti na putevima, s obzirom na sve učestalije nesreće na turskim autoputovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -