Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTrump i Harris dogovorili tri debates uoči predsjedničkih izbora

Trump i Harris dogovorili tri debates uoči predsjedničkih izbora

Uoči novembarskih predsjedničkih izbora, Donald Trump i Kamala Harris potvrdili su održavanje debata. Prema Trumpovim riječima, održavanje tri debate bi bilo idealno. On je otvoren za dodatne okrugle stolove s rivalima.

Planirane debate i moderatori

Trump je predložio da dvije od tri debate vode medijske kuće Fox News i NBC. Harris se također pridružila ovom planu. Ona će prisustvovati debati koja će se održati u Michigenu. Osim toga, izjavila je da je otvorena za još dodatnih debata.

Moderatori debata

Debatu će moderirati David Muir, voditelj World News Tonight. Pored njega, Linsey Davis iz ABC News Live Prime također će učestvovati kao moderator. Ovaj tim stručnjaka trebao bi osigurati dinamičnu i informativnu diskusiju između kandidata.

Prethodne debate

Podsjetimo se da je Trump učestvovao u debati s Joe Bidenom u junu. Taj okršaj postavio je temelje za nadolazeće debate. Naredni sukob ova dva kandidata zakazan je za 10. septembar.

Ove debate mogli bi igrati ključnu ulogu u oblikovanju javnog mnijenja. S obzirom na blizinu izbora, interes javnosti će biti visok.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -