Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaEvo kako je Steve Kerr opisao napetu utakmicu protiv Srbije na Olimpijadi...

Evo kako je Steve Kerr opisao napetu utakmicu protiv Srbije na Olimpijadi 2024

U dramatičnoj utakmici između SAD-a i Srbije, Steve Kerr, trener Golden State Warriorsa, istakao je kako je ovo bila jedna od najboljih utakmica u njegovom životu. “Bili su briljantni. Čast mi je što sam bio dio ove utakmice”, rekao je Kerr. Njegova izjava dolazi nakon što je SAD uspio pobijediti Srbiju, koja je praktično vodila tokom cijele utakmice.

Kerr pohvalio srpske igrače

Kerr je naglasio kako je Srbija veoma dobra ekipa koja je bila dobro vođena. “Nije lako dobiti iste protivnike triput zaredom”, dodao je, referirajući se na ranije susrete ovih timova. “Mrzio sam to jer sam osjećao da će sada biti jako teško”, priznao je.

Osjećaji nakon utakmice

Nakon utakmice, Kerr je primijetio kako su neki srpski igrači plakali. “Užasno sam se osjećao jer su dali sve od sebe. Igrali su divnu košarku”, izjavio je. U kontekstu njegovih riječi, Jokić je označen kao najbolji košarkaš svijeta, a Kerr je primijetio kako je ekipa Srbije bila šuterski zrela.

Gledajući prema finalu i bronzi

SAD će se boriti za zlato protiv Francuske, dok će Srbija imati priliku da se bori za bronzanu medalju protiv Njemačke. Ova dramatična utakmica sigurno će ostati u sjećanju, a kvaliteta igre obe reprezentacije zaslužuje sve pohvale.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -