Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaKošarkaški Spektakl: Srbija se suočava s Amerikom na Olimpijadi

Košarkaški Spektakl: Srbija se suočava s Amerikom na Olimpijadi

U večerašnjem duelu, svi očigledno gledaju prema košarkaškom spektaklu. Srbija će se suočiti s mojim igračima kao što su Nikola Jokić, Joel Embiid i Anthony Davis. Ovaj meč također će donijeti uzbuđenje s Vasilijem Micićem koji će igrati protiv Stepha Curryja. Bogdan Bogdanović će imati izazov da se suprotstavi LeBronu Jamesu i Kevinu Durantu.

Obećavajuća Priprema Srbije

Iako su Amerikanci favoriti, u taboru Srbije vlada optimizam. “Tražit ćemo šansu u ritmu igre. Svaki tim ima svoje mane”, rekao je Micić. On dodaje da, iako je američka ekipa vrlo kvalitetna, na jednoj utakmici sve može otići u različitim smjerovima.

Prošli Susret Utešan Element

Jedan od razloga za nadu u taboru Srbije leži u nedavnom prijateljskom duelu. Naime, ekipe su se sastale 17. jula u Abu Dabiju. Tada je Dream Team slavio rezultatom 105:79, no tada nisu igrali Bogdanović i Nikola Milutinov.

Nepoznat Nastup Jovića

Međutim, selektor Srbije Svetislav Pešić ima opravdane brige. Nastup Nikole Jovića, igrača Miami Heata, još uvijek je pod znakom pitanja, što bi moglo utjecati na tim.

Prva Polufinalna Uvertira

Prije ovog uzbudljivog meča, na rasporedu je prvo polufinale. Tamo se sastaju domaćin Olimpijskih igara Francuska i aktuelni prvak svijeta Njemačka, ovaj duel počinje od 17:30 sati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -