Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSam Watson oborio vlastiti rekord u brzom penjanju u Parizu!

Sam Watson oborio vlastiti rekord u brzom penjanju u Parizu!

Sam Watson (18), najbrži čovjek svijeta u brzom penjanju, postavio je novi svjetski rekord u Parizu. Njegov prethodni rekord od 4.79 sekundi oboren je s nevjerojatnim vremenom od 4.75 sekundi. Watson je time pomjerio granice svog sporta i nadmašio očekivanja svih motora.

Impresivan podvig mladog sportista

Zamislite čovjeka koji se može popeti na petospratnicu za manje od pet sekundi. To je dosad bilo samo u filmovima, kao kada je Tobey Maguire igrao Spidermana. No, danas, Sam Watson pokazuje da su ovakvi podvigi mogući i van filmskog platna.

Podrška porodice i dugogodišnji trud

Unatoč slavi, Watson i dalje živi s roditeljima. Njegov otac Ray ponosan je na njegova dostignuća. “Sve je nemoguće dok neko ne odluči da je moguće. Sam se počeo penjati po zidovima već sa pet godina”, rekao je Ray.

Watsonova jedinstvena tehnika penjanja razvila se kroz godine, a sa 16 godina zacrtao je cilj – postati prvi čovjek koji će se popeti na visinu od 15 metara za manje od 5 sekundi. “Nikada nije sumnjao u to,” dodao je Ray.

Šansa za zlato

Danas će Watson od 12:35 sati pokušati osvojiti zlato i možda dodatno poboljšati svoj svjetski rekord. Navijači širom svijeta s nestrpljenjem očekuju njegovu izvedbu, nadajući se da će mladi sportista ponovno napisati historiju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -