Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIntenzivne mjere bezbjednosti u Walthamstowu zbog krajnje desničarskih protesta

Intenzivne mjere bezbjednosti u Walthamstowu zbog krajnje desničarskih protesta

U Walthamstowu, na sjeveroistoku Londona, uvedene su stroge mjere bezbjednosti uoči očekivanih protesta krajnje desnice.

Protesti širom Engleske

Walthamstow je jedna od više od 30 lokacija širom Engleske gdje se očekuje okupljanje demonstranata krajnje desnice. Ovi protesti dolaze usred nasilnih nemira koji traju u britanskim gradovima.

Nasilje i rasizam

Nemiri su rezultirali nasilnim izgredima ekstremno desničarskih grupa koje iskazuju rasističku i islamofobičnu mržnju prema muslimanima, manjinskim grupama i migrantima.

Lažne tvrdnje uzrok nemira

Izvori nasilja uključuju lažne informacije koje su se širile putem interneta. Ove tvrdnje se odnose na osumnjičenog za ubistvo troje djece 29. jula u Southportu. Naime, prvobitno se tvrdilo da je osumnjičeni bio muslimanski azilant.

Identitet napadača

Vlasti su kasnije identificirale napadača kao Axela Rudakubana, 17-godišnjeg tinejdžera iz Cardiffa, čiji su roditelji iz Ruande. Iako je ova informacija objavljena, to nije uspelo obuzdati ekstremne desničarske izgrede.

Prodavnice zatvorene zbog prijetnji

Zbog straha od prijetnji i mogućih pljački, brojni trgovci na sjeveroistoku Londona zatvorili su svoje prodavnice ranije nego obično, satima prije planiranog protesta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -