Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUkrajinska vojska zarobila više od 40 ruskih vojnika na granici

Ukrajinska vojska zarobila više od 40 ruskih vojnika na granici

Novosti s granice između Ukrajine i Rusije

Prema informacijama koje je objavio njemački novinar iz Bilda, ukrajinska vojska je zarobila više od 40 ruskih vojnika. Ovaj incident se odvio na graničnom prijelazu Sudža, koji se nalazi između ukrajinske oblasti Sumi i Kurske oblasti u Rusiji.

Massen-Kapitulation ruskih vojnika

Na društvenim mrežama je šire foto i video materijal koji prikazuje ruske vojnike kako se predaju ukrajinskim snagama. Novinar Julian Röpcke istakao je da je ovo fenomen masovne kapitulacije, te da je ruska vojska potpuno izgubila kontrolu nad situacijom.

Projekat “Želim pronaći”

Ukrajinski portal Hromadske je objavio dodatne informacije iz projekta “Želim pronaći”. Ovaj projekat istražuje sudbinu ruskih vojnika, a do sada je potvrdio da je značajan broj njih zarobljen u regiji Kursk. Na snimcima dronom prikazano je 32 vojnika koji se predali, uz još osam vojnika na dodatnim snimcima.

Zaključak

Ovaj događaj predstavlja još jedan dokaz eskalacije sukoba između Ukrajine i Rusije. Prethodni izvještaji sugeriraju da se ukrajinske snage sve više približavaju ruskim granicama, što otvara nova pitanja o strategiji obje strane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -