Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportRukometSlovenija Oduševila Pobjedom protiv Norveške na Turniru

Slovenija Oduševila Pobjedom protiv Norveške na Turniru

Slovenija je večeras odigrala veličanstvenu utakmicu, pobjedivši Norvešku rezultatom 33:28. Ovom pobjedom, Slovenija je osigurala sebi prolaz dalje, dok je Norveška ostala bez šansi za medalju.

Izvanredna Prva Poluvremena

U početku utakmice, Norveška je imala prednost i vodila, no Slovenija je brzo uhvatila priključak. Serijom od tri uzastopna gola, Slovenija je preuzela vodstvo rezultatom 10:7. Na pauzu se otišlo s rezultatom 16:12 za Sloveniju, nakon izvanredne igre u prvom poluvremenu.

Slovenija Dominira u Drugom Poluvremenu

U nastavku, Slovenija je nastavila sa sjajnom igrom, povela sa 20:15 nakon samo pet minuta. Iako je Norveška pokušavala smanjiti zaostatak, izvanredna forma golmana Klemana Ferlin je onemogućila bilo kakvu prekretnicu.

Pobjeda i Slijedeći Koraci za Sloveniju

Nekoliko minuta prije kraja, Blaž Janc je postigao ključni gol za +4 (28:24). Norvežani su se trudili preokrenuti rezultat, ali su ostali bez bilo kakvih šansi. Slovenija je završila meč pobjedom rezultatom 33:28.

Ovaj trijumf predstavlja veliki korak za slovensku reprezentaciju, koja se sada nada da će nastaviti sa uspjesima na ovom prestižnom turniru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -