Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviDrama na matičnom takmičenju: Vinesh Phogat diskvalifikovana zbog kilaže!

Drama na matičnom takmičenju: Vinesh Phogat diskvalifikovana zbog kilaže!

Indijska hrvačica Vinesh Phogat prošla je kroz tešku situaciju na takmičenju u hrvanju uoči finalne borbe. Naime, Vinesh je diskvalifikovana jer nije zadovoljila propisanu kilažu. Imala je 100 grama viška, što je značilo da nije mogla nastupiti za zlato.

Neprijatna situacija prije finala

Odluka o diskvalifikaciji došla je neposredno prije finalne borbe u kategoriji do 50 kilograma. Planirala je borbu protiv Amerikanke Sarah Hilderbrandt koja joj je oduzela šansu za medalju. Ova situacija donijela je veliku zabrinutost za zdravlje Vinesh.

Problemi sa zdravljem i hospitalizacija

Prema informacijama iz Indije, Vinesh je nakon diskvalifikacije ostala bez svijesti i srušila se. Hospitalizirana je zbog sumnje na dehidraciju, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije. Prijatelji i porodica otkrili su da je koristila rigorozne metode skidanja kilaže.

Kritike na račun rigoroznih metoda

Rigorozne metode koje je Vinesh koristila uključivale su odlazak u saunu, šišanje pa čak i vađenje krvi. Ovaj slučaj otvara diskusiju o pritiscima kojima su izloženi sportisti prilikom postizanja kilaže za borilačke sportove.

Indijska olimpijska asocijacija izdala je saopćenje o diskvalifikaciji i izrazila žaljenje zbog situacije. Vinesh Phogat predstavlja simbol borbe, a ovaj incident ostavlja velik utjecaj na njen put kao sportistice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -